Alles wat je moet weten over de isolatie subsidie

Je hoort het steeds meer voorbij komen als term; isolatie subsidie. De overheid wil namelijk dat een zo groot mogelijk aantal huizen goed wordt geïsoleerd. De reden hierachter is om de uitstoot van woningen zoveel mogelijk te beperken in de strijd tegen klimaatverandering. Daarbij helpt een subsidie mee als methode van aanmoediging. Wil jij graag meer weten over de subsidie voor het isoleren van je woning? In deze blog leer je alles over dit onderwerp.

Wat zijn de voorwaarden voor een isolatie subsidie?

Er zijn enkele voorwaarden die verbonden zijn aan een isolatie subsidie. Ten eerste moet je eigenaar zijn van de woning. Een subsidie aanvragen kan als huurder dus niet. Ten tweede is het zaak om minimaal twee onderdelen van je woning te isoleren. Ten derde moet de subsidie van een uiterst hoge kwaliteit zijn. Dit maakt het de subsidie immers waard. Ook is er een minimaal oppervlak dat je moet laten isoleren. Tot slot is het zaak om de isolatie uit te laten voeren door een geaccrediteerd bedrijf.

Moet alles vooraf of na de te tijd worden geregeld?

De kwestie van timing is belangrijk op het gebied van een isolatie subsidie ontvangen. Je wilt namelijk zeker weten dat je niet te laat bent met de aanvraag. Bij het aanvragen van de subsidie moet je er bewust van zijn dat dit altijd achteraf dient te gebeuren. De overheid wil immers niet dat je met het geld van subsidie gaat sjoemelen en je niet aan je beloftes houdt.

Hoe lang het duurt voordat je de subsidie ontvangt

Tevens is het zaak om te beseffen hoe lang het duurt voordat je de isolatie subsidie ontvangt. De aanvraag dient bij de rijksdienst voor ondernemend Nederland binnen te komen. Binnen 6 tot 8 weken verwerkt deze organisatie de gegevens en ontvang je de subsidie ook daadwerkelijk. Houd dus goed rekening ermee dat het ontvangen van deze subsidie aanzienlijk wat tijd bedraagt.

De hoogte van de subsidie

Ook is het handig om te weten wat de hoogte van een isolatie subsidie is. Dit verschilt per onderdeel van het huis dat je laat isoleren. Voor dakisolatie ontvang je €30 per vierkante meter. Je ontvangt €8 per m2 voor een spouwmuurisolatie. Hetzelfde geldt voor de isolatie van je zolder of een vlieringvloer. Voor het isoleren van je gevel is het subsidiebedrag €38 per vierkante meter, terwijl voor de bodem het bedrag je een subsidiebedrag van €6 euro kunt verwachten per m2. De prijs verschilt dus afhankelijk van welke gedeelte van je woning wordt geïsoleerd.

Hoe je zeker weten de subsidie ontvangt

Tot slot wil je vanzelfsprekend de isolatie subsidie met zekerheid ontvangen. Het slimste is om naar een expert of bedrijf te zoeken dat gespecialiseerd is in isoleren en de subsidieaanvragen. Daarbij zijn er vele opties op de markt te vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan bedrijven als Isolatiespecialist.nl. Op deze manier heb je niet langer stress hierover en is binnen mum van tijd de subsidie aangevraagd en op je bankrekening gestort.