Een glazen eettafel kopen: dit zijn de voordelen

Een glazen eettafel kopenlevert je een schitterende aanwinst in de keuken op . Het glas geeft de tafel een licht en bijna onzichtbaar uiterlijk en het is een materiaal dat mooi gecombineerd kan worden met hout of staal. Een glazen eettafel kopen is niet voor iedereen de meest logische keuze, maar er zijn een groot aantal voordelen aan verbonden. Hier lees je over deze voordelen en vind je ook enkele aandachtspunten om rekening mee te houden.

1.     Een glazen eettafel kopen is bijzonder hygiënisch

Glas is een erg hygiënisch materiaal en dat maakt het voor de eettafel ideaal. Er komen geen ringen op, je kunt er op morsen en het beschadigt niet en kies je voor een behandelde glassoort, dan is het ook krasbestendig. Door een glazen eettafel te kopen heb je een tafel die bijzonder hygiënisch is en die je gemakkelijk afneemt en schoonmaakt. Onderhoud behalve dat is bijna niet nodig, want glas hoeft na de productie niet meer behandeld te worden.

2.     Glas past in elk interieur

Je kunt vast een glazen eettafel kopen die past bij je interieur. Glas is een tijdloos materiaal en daarbij ook erg onopvallend. Door hier een mooi onderstel te bieden pas je de tafel aan op je interieur. Zo neem je een ijzeren onderstel als je een industrieel interieur hebt, een houten onderstel voor bij een landelijk interieur en een recht en slank onderstel voor een modern interieur. Door een glazen eettafel te kiezen blijf je trouw aan de inrichting die je hebt gekozen.

3.     Glas is sterk

Glas is ook een erg sterk materiaal. Voordat er een tafelblad van gemaakt wordt, wordt het bewerkt en hittebestendig gemaakt. Je kunt er dus probleemloos een hete pan op plaatsen of een kop hete koffie op zetten zonder dat je bang hoeft te zijn dat het gaat barsten. Door een glazen eettafel te kopen krijg je een tafel die niet snel zal beschadigen, die niet krast en die ook niet barst.

4.     Een glazen eettafel is stijlvol

Een laatste voordeel waarvan je profiteert door een glazen eettafel te kopen is het uiterlijk. Glas is stijlvol, modern en klassiek tegelijkertijd en het heeft een luxe uitstraling. Je moet ervan houden, maar een glazen eettafel is bijzonder chic en een blikvanger in elke kamer.

Enkele aandachtspunten

Als je een glazen eettafel gaat kopen, dan zijn er nog wel enkele aandachtspunten waarmee je rekening moet houden. Zo zal je altijd door het tafelblad heen kunnen kijken. Dit is voor een bijzettafel geen probleem maar bij een eettafel is het even wennen. Je ziet de benen van de andere mensen aan tafel. Een ander punt om mee te nemen als je een glazen eettafel gaat kopen is dat het tafelblad erg zwaar is en lastig is om te verhuizen. Koop je een tafel van minder kwaliteit, dan kan het glas wel gaan krassen en als dat eenmaal is gebeurd, dan is het tafelblad niet meer te repareren. Kun je met deze aandachtspunten leveren, dan is een glazen eettafel een schitterende toevoeging aan iedere keuken en eetkamer.