Een parket vloer plaatsen in je woning

Eén van de populairste vloeren die mensen sinds jaar en dag in hun woning plaatsen is de zogenaamde parket vloer. Er zijn een behoorlijk aantal goede redenen aan te halen waarom dit type vloer kan rekenen op zo’n grote populariteit. In eerste instantie ziet ze er gewoon fantastisch uit. Dat is echter niet alles. Niet alleen zorgt het gebruik van parket ervoor dat je kan rekenen op een prachtige uitstraling, daarnaast zijn er ook nog behoorlijk wat praktische voordelen aan verbonden. Ben jij ook benieuwd naar alle voordelen waar je op kan rekenen voor wat een parket vloer plaatsen in je woning betreft? Dan is het zonder meer de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie hier op deze pagina!

            Wat zijn de voordelen van een parket vloer?

Er zijn best wel een aantal interessante voordelen die we kunnen toeschrijven aan de plaatsing van een parket vloer in je woning. De belangrijkste voordelen zijn in ieder geval de volgende:

  1. Een parket vloer voelt lekker warm aan en heeft geen groeven of voegen;
  2. Parket heeft een tijdloos karakter waardoor het er altijd even mooi uit blijft zien;
  3. Een vloer van parket kan worden gerealiseerd met verschillende houtsoorten;
  4. Ze vormt een natuurlijke isolatie voor je vloer;
  5. In bepaalde gevallen kan je het parket zonder probleem zelf plaatsen;

Naast bovenstaande is het zo dat een parket vloer altijd een stijlvolle extra toevoeging vormt aan elke woning waarin ze wordt geplaatst. Of er daarbij nu sprake is van een klassiek of van een modern interieur maakt geen enkel verschil. Sterker nog, zelfs in een sterk industrieel geïnspireerd interieur komt een vloer vervaardigd uit parket uitstekend tot haar recht.

            Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Het spreekt voor zich dat er niet alleen maar voordelen zijn verbonden aan het realiseren van een parketvloer in je woning. Er zijn absoluut ook bepaalde nadelen waar je rekening mee zal willen houden. De belangrijkste nadelen zijn de volgende:

  1. Afhankelijk van de houtkeuze kan een vloer van parket behoorlijk duur uitvallen;
  2. Het is niet altijd even eenvoudig mogelijk om een vloer in parket te leggen;

Het eerste nadeel hoeft lang niet voor iedereen een nadeel te zijn. Het is namelijk zo dat er voor de realisatie van een parketvloer gebruik kan worden gemaakt van verschillende houtsoorten. Daarbij is het zo dat niet alleen je eisen op visueel, maar ook op praktisch vlak van belang zijn. In ieder geval, ook met een beperkter budget is het mogelijk om een vloer uit parket te realiseren, al zal je het dan wellicht moeten stellen met een beperkte kwaliteit.

               Wat met de plaatsing van je parket?

De mate waarin een parket vloer al dan niet eenvoudig kan worden geplaatst is in de praktijk sterk afhankelijk van het legpatroon waar men gebruik van wenst te maken. Voor bijvoorbeeld visgraat geldt dat het sterk wordt aangeraden om dit uit te besteden aan een gespecialiseerde plaatser. Doe je dat niet? Dan kan één enkele fout ervoor zorgen dat je volledige vloer in één klap niet het beoogde resultaat zal weten voor te stellen. Dat zou uiteraard zonde zijn.