Shutters op maat voor een knusse sfeer en bescherming van de zon

Als jij shutters op maat nodig hebt, dan heb je gekozen voor een vorm van zonwering die qua sfeer nauwelijks te evenaren is. Shutters bestaan uit lijsten met daar tussen horizontale latjes die open en dicht gedaan worden door ze te kantelen. Ze worden vaak aan de buitenkant of de binnenkant in het raam gemonteerd, maar er zijn ook losstaande shutters die op rails lopen en die je op die manier voor het raam schuift. Kies je voor shutters op maat, dan is eigenlijk alles mogelijk. En het is een soort van zonwering waar je geen spijt van zult krijgen.

Shutters op maat van hout en kunststof

Shutters worden meestal gemaakt van hout of van kunststof. Hout is het traditionele materiaal voor shutters, maar het heeft als nadeel dat het minder goed bestand is tegen vocht. Houten shutters zijn daarom schitterend als raamdecoratie binnen in de woonkamer of slaapkamer. Je krijgt er direct een vakantiegevoel van. Wil je shutters aan de buitenkant van je ramen bevestigen of in de badkamer of douche, dan kies je voor kunststof. Deze wordt uitgevoerd met een houtlook, maar is volledig vochtbestendig en onderhoudsarm. Bovendien zijn kunststof shutters op maat vaak goedkoper dan houten exemplaren.

De voordelen van shutters

Ben je van plan shutters op maat aan te schaffen voor jouw woning, dan zijn er een aantal belangrijke voordelen waarvan je profiteert. Shutters zijn bijzonder sfeervol en zijn vooral in landelijke- en klassieke interieurs erg gepast. Je bepaalt zelf hoeveel licht ze doorlaten door de latjes te kantelen. Zo beïnvloed je de hoeveelheid privacy die je geniet ook. Je kunt shutters openzetten als een raam of wegschuiven, dus het is ook mogelijk om ze niet te gebruiken als je een ruimtelijker gevoel wilt creëren. Shutters gemaakt van kunststof kunnen ook buiten en in vochtige ruimtes geplaatst worden en hebben nauwelijks onderhoud nodig.

De nadelen van shutters

Er zijn ook een aantal nadelen verbonden aan shutters. Zo zijn shutters op maat (en shutters in het algemeen) niet de goedkoopste vorm van zonwering en vooral als je voor een dure houtsoort kiest kunnen ze erg prijzig zijn. Shutters zijn niet op te trekken, zoals plisségordijnen of jaloezieën dat wel zijn. Het is dus een zonwering waar je niet omheen kunt. Een laatst nadeel van shutters is dat ze niet in elk interieur passen. In moderne- en industriële interieurs zijn screens of jaloezieën een betere opties.

Shutters op maat koop je online

De beste plaats om shutters te kopen is online. De keuze is groot en de prijzen zijn laag. Er worden allerlei soorten shutters op maat aangeboden voor kosten die lager zijn dan in de winkel. Je kunt deze gemakkelijk installeren en soms zijn ze zelfs simpelweg in het (kunststof) kozijn te klikken. Creëer een landelijk-, knus- en vakantiegevoel door voor shutters te kiezen. Ook al is het een zonwering waar je niet onderuit kunt, de sfeer die het creëert is ongeëvenaard.