Welke eetkamer tafel past bij mijn levensstijl?

Als je toe bent aan een nieuwe eetkamer tafel is het handig om een tafel te kiezen die past bij je levensstijl en de fase van je leven. Een tafel waar elke dag drie kleine kinderen aanschuiven moet aan andere eisen voldoen dan een model waar af en toe iemand even de krant leest. En als je voornamelijk alleen aan tafel zit heb je geen tafel van 2 meter lengte nodig om aan te eten. Om je te helpen de perfecte nieuwe tafel te vinden helpen we je in dit artikel om te ontdekken wat voor jou belangrijk is aan een eetkamertafel en hoe je de tafel kiest die het beste bij jouw levensstijl past.

Leef je alleen of met meerderen?

De eerste vraag is of je alleen leeft, met zijn tweeën of met een gezin of huisgenoten. Een eetkamer tafel is vaak een centrale plek in huis waar iedereen samenkomt om verhalen te delen en uit te puffen na een volle dag werk of studie. Als je alleen woont is een kleine tafel met maximaal 4 stoelen genoeg. Met een gezin is een grotere tafel wel prettig, zeker als je kinderen de leeftijd hebben dat ze vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis nemen. Hetzelfde geldt natuurlijk als je leeft met een paar huisgenoten.

Heb je kleine kinderen of kleinkinderen?

Een eetkamer tafel voor volwassenen moet aan andere eisen voldoen dan een eettafel waar kleine kinderen dagelijks eten en spelen. Kleine kinderen die met hun bestek op de tafel slaan kunnen een eenvoudige tafel makkelijk beschadigen. Zorg dat het model tegen een stootje kan als je kinderen of kleinkinderen er vaak zijn. Verder is het met kleine kinderen handig als er voldoende ruimte is aan tafel zodat ze er ook kunnen spelen. De eetkamertafel is de ideale plek om lekker te kleuren en verven, maar ook de plek om koekjes te versieren en een spelletje te doen.

Is de tafel alleen om aan te eten?

Als je de eetkamer tafel alleen gebruikt om aan te eten is het vooral belangrijk dat je ervoor zorgt dat er voldoende mensen aan kunnen zitten en dat de tafel een prettige hoogte heeft om aan te zitten. Heb je niet zo veel ruimte en wel vaak gasten, denk dan eens aan een model dat uitschuifbaar is. Zorg verder dat de tafel tegen vocht kan voor het geval een glas omvalt en een beschermlaag heeft, zodat ie niet meteen groen uitslaat als je bijvoorbeeld spinazie morst.

Wil je ook werken aan de eetkamer tafel

Wil je ook werken aan je eetkamer tafel, dan heb je ruimte nodig om ontspannen te kunnen werken. Wellicht wil je standaard je laptop of computer op tafel hebben staan zonder dat je hem steeds aan de kant moet schuiven als je de tafel voor wat anders wilt gebruiken. Zorg dan voor een model dat lang genoeg is en eventueel ook bergruimte heeft voor kleine kantoorspullen. Met accessoires kun je kleine kantoorspullen op tafel opbergen zonder dat het rommelig wordt.